İBB AK Parti Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, CNN TÜRK Masası’na konuk oldu. İstanbul’un gerçeklerini açıklayan Göksu, ekonomi verilerinde geriye giden İBB’nin Karayolu Sistemleri bütçesini %55, Raylı Sistemler bütçesini %65, Akıllı Ulaşım Sistemleri bütçesini %63 azalttığını belirtti.

İstanbul’da 2019 yılında ortaya çıkan yönetim zafiyeti ve vatandaşların yaşadığı mağduriyet günbegün artarak devam ediyor. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve geldiği günden bu yana kullandığı bütçe yalnızca reklam ve manipülasyona harcanıyor.

İBB AK Parti Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, konuk olduğu CNN TÜRK Masası canlı yayınında İBB’nin İstanbul için yatırım bütçesini giderek düşürdüğünü açıkladı.

“Engel bunların zihinlerinde”

Göksu, her fırsatta engellediği yalanını ortaya atmaktan yılmayan İmamoğlu’nun şuana kadar Ankara’ya gönderdiği hiçbir evrakının geri çevrilmediğini ve çalışmalarında finansman kesintisinin olmadığını yineledi.

Göksu konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“AK Parti döneminde belediye meclisine 6504 tane dosya gelmiş. CHP bunun 1871’ine hayır demiş. CHP döneminde meclise gelen dosya sayısı 4702. AK Parti’nin hayır dediği dosya sayısı ise 113. Hayır dediğimiz konular ise; yeşil alanların imara açılması ve LGBT Müdürlüğü. ‘Engelleniyoruz’ diyorlarsa yalan söylüyorlar, engel bunların zihninde. İstanbul’un her köşesindeki kardeşlerime sesleniyorum. İstanbul’da hangi CHP’linin ağzından ‘engelleniyoruz’ diye duyuyorsanız yalan söylüyor ve iftira atıyor. Onların en büyük avantajı AK Parti’nin iktidar olması, AK Parti’nin büyük grup olarak mecliste ses getiriyor olması. Eğer tersine bir tablo olsaydı büyükşehir şu an nefes alamazdı. “

“İstanbul telefon başında yönetilmez”

Göksu, İstanbul’da Temmuz ayında yaşanan sel baskınında CHP’li İmamoğlu’nun tatilde olmasına ilişkin açıklamasında “Belediye başkanlığı halka direkt hizmet görevidir. Biz de çocuklarımızla birlikte olmak isteriz ama kimse bizi zorla belediye başkanı yapmadı. Hepimiz aile babasıyız. Biz bir irade ortaya koyduk, halk bizi seçti, partimiz bizi seçti. Şu dünya hayatında insanların gönlünü alacağınız en kıymetli kamu görevidir. Manevi hazzı çok yüksek bir iş. ‘Ben telefonun başındaydım’ ne demek. Skype’la yönetelim o zaman. Liderlik, ‘Siz gidin geliyorum’ değil, ‘Ben gidiyorum siz gelin’ demektir” ifadelerini kullandı.

İBB’nin giderek düşürdüğü kamulaştırma bütçesi

İstanbul’un dünya trafik yoğunluğunda 6. sıradan 1. sıraya yükseldiğini söyleyen Göksu, toplu taşımada bekleme süresinin 68 dakikaya yükseldiğini belirtti. 2022 ortalamasına bakıldığında İstanbul’a giren araç sayısının 1248 olduğunu ve 400.000 aracın gidebileceği bir yol çalışmasının olmadığına dikkat çekerek ulaşım sistemin yürütülemeyeceğine vurgu yaptı.

Göksu, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“İBB Başkanı İstanbul’a hizmet etmek istiyorsa ilk yapacağı iş İstanbul’un kamulaştırma bütçesini artırmak olmalıydı. Ancak kendisi İstanbul’un deprem bütçesini düşürdüğü gibi aynı şekilde İBB’nin kamulaştırma bütçesini de her yıl düşürüyor. 2019’da 527 milyon, 2020’de 353 milyon, 2021’de 97 milyon olan kamulaştırma bütçesi 2021’de 110 milyona geriliyor. Sıfırdan bir şehir değil, eski bir şehre çağın donanımını dizayn edeceksiniz. Bu sebeple en önemli şey kamulaştırmadır.”