CHP’li İBB yönetiminin, İstanbul’da yağan kardaki yetersizliklerini anlatan İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, CHP ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun ve yabancılar karşısındaki psikolojisini, İmamoğlu’nun “I’m OK” diyaloğu ile açıkladı. İstanbul karlar altındayken İngiliz Büyükelçi ile balıkçıda yemeğe giden, ardından da ABD Büyükelçisi ile görüşen İmamoğlu’nun zayıf ingilizcesiyle büyükelçiye ezber şekilde “OKEY. I am OKEY” şeklinde cevaplar vermesi kameralara takılmıştı.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul’da yağan yoğun kar sırasında İBB Başkanı İmamoğlu’nun İngiltere ve ABD büyükelçileriyle görüşmesinin “I’M OKEY” zihniyetinden yani “Sizin her söylediğinize tamamım, hazırım” psikolojisiyle gerçekleştiğini söyledi.

Göksu, “İstanbul’un en zor anlarında İstanbulluların değil, İngiliz Büyükelçi’nin yanında olan İBB Başkanı hemen arkasından bir başka büyükelçi görüşmesi daha gerçekleştirdi. Güven mektubunu yeni sunmuş, Ankara’da herhangi bir görüşme yapmamış ABD Büyükelçisi koşa koşa İstanbul’a geldi. ABD Büyükelçisinin arka kapı diplomasisi neticesinde İmamoğlu ile gerçekleştirdiği bu görüşme, muhatabının kendine ikinci bir ‘kalkan’ arama çabalarının neticesi olarak gerçekleşmiştir” dedi.

CHP için milletin faydası varsa: “I’m not okey!”

“ABD Büyükelçisi’nin bu ziyaret ile kime, hangi sembolik mesajları vermek istediğinden daha çok, sayın İBB Başkanı’nın kendisinin dışarıya verdiği mesaj veya psikoloji ile ilgileniyorum” diyen Göksu, şu ifadeleri kullandı:

“Biliyorsunuz, ABD Büyükelçisiyle yapılan görüşmenin kameralara açık kısmında şahit olduğumuz bir diyalog vardı. Sayın Büyükelçi bir şeyler anlatıyor. Klasik olarak iki ülke arasındaki işbirliğinden falan bahsediyor. Sayın Başkan da cevaben, bağlamı hiç uymasa da “OKEY. I am OKEY” gibi bir cevap veriyor. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Burada konu asla İngilizce ile ilgili bir ima falan değil; tamamen o diyaloğun yansıttığı psikolojiye dikkatinizi çekmek istiyorum. Belli ki, karşınızdakinin ne söylediğini çok iyi anlamıyorsunuz. Olabilir. Ama galiba bunun sizin açınızdan bir önemi yok. Çünkü, CHP olarak siz her halükarda, “OK. I am OK” demeye yani “Ben sizin söylediklerinize OKEY’im. Ben tamamım. Ben hazırım” demeye şartlanmışsınız. Bakın bunu sadece bu cümleden hareketle söylemiyorum. İngiltere Büyükelçisi ile yenen balığın temelinde de aynı şey, yani “I am OK’ psikolojisi” var. Yani “I am OK”; sizin yabancı dil seviyenizi değil, yabancılar karşısındaki psikolojik seviyenizi işaret ediyor. İşte İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı için kaygı verici olan da budur. Mesele, “I am OK” veya “I am not OK” değildir. Önemli olan neye “OK” dediğiniz ve “OK” dediğiniz şeyin anlamını bilip bilmemenizdir. Zaten sizin zihinsel haritanız, kategorik olarak ya “I’m okey” veya “I’m not okey” uçlarında yoğunlaşmaktadır. Ülkemizin ve milletimizin faydasına olan her şeye “I’m not okey” derken, dışarıdan gelen her teklife içeriğini anlasanız da anlamasanız da “I’m okey” demeye hazır bir zihin yapısına sahipsiniz.”

 

 

 

M. Tevfik Göksu kimdir?

1 Ocak 1966 tarihinde Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğan Göksu, ilkokulu Gölbaşı’nda, liseyi İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde tamamladı. Akademik çalışmalarını Sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Aktif siyasete erken yaşlarda başlayan ve yaşamı boyunca devam eden Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Millî Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1992’den 2000 yılına kadar Bağcılar Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Esenler Belediye Başkanı adayı gösterildi. Seçimlerde yüzde 48 oy oranıyla Esenler Belediye Başkanı seçildi. Göksu, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar Belediye Başkanı adayı gösterildi. Seçim sonucunda yüzde 62,7 oy oranıyla yeniden Esenler Belediye Başkanı olarak seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 65,48 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildi.