Esenler Belediyesi’nin bir hizmeti olan Esenler Kariyer Merkezi (ESKAM) bugüne kadar on binlerce vatandaşımızı işverenlerle buluşturarak iş sahibi yaptı.

Doğru işi ve doğru insanı birbiriyle buluşturmak günümüzün en önemli problemlerimden biri. Hızlı gelişen toplumlarda hem çalışanlar hem de iş verenler için istihdam sorunu, artık uzmanlık isteyen çözümler gerektirir. Yetenekleri ve ilgi alanları dahilindeki işlere yerleşen insanlar daha mutlu, sağlıklı ve doygun bir hayat kurma şansı yakalarken işletmeler için de başarının anahtarı bu doğru çalışanları istihdam edebilmekten geçer.

Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun insanlarımızı doğru işle buluşturarak hayatlarına olumlu katkılar yapma mottosuyla Esenler Belediyesi bünyesinde kurulan Esenler Kariyer Merkezi (ESKAM), bugüne kadar on binlerce vatandaşımızı aradığı doğru işle buluşturup iş sahibi olmasını sağlayan çok önemli bir merkez.

Esenler Kariyer Merkezi nasıl çalışıyor?

ESKAM sayesinde iş arayan vatandaşlarımız, kısa sürede yeteneklerine ve ilgi alanlarına uygun işlere ulaşabiliyorlar. İşe ihtiyacı olan vatandaşlarımız tarafından ESKAM’a yapılan tüm başvurular öncelikle kayıt altına alınıyor. Ardından başvuru sisteminde vatandaşlarımızın eğitim düzeyleri ve yetenekleri kategorize edilerek veri tabanı oluşturuluyor. Bu sayede çalışma azmine sahip ve alanında bilgi sahibi olan kalifiye bireyler çalıştırmak isteyen işverenlerimizin talebiyle iş arayan vatandaşlarımız işverenlerle buluşuyor. Bugüne kadar ESKAM sayesinde on binlerce vatandaşımız iş sahibi olarak hayatlarını olumlu yönde şekillendirdiler.

Kariyer Merkezi iş verenler için de önemli bir kaynak

ESKAM sadece iş arayanların değil, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin de sıklıkla başvurduğu bir merkez. Şirketlerimiz, ihtiyaçları doğrultusunda vasıflı veya yetiştirilmek üzere vasıfsız işçi almak için merkeze müracaat ediyor. Bugüne kadar binlerce iş arayan vatandaşa umut olan ESKAM, iş dünyasının emek talebi nabzını tutarak işverenlere lojistik destek de sağlıyor.

Meslek edindirme kursları

ESKAM, iş arayanlar için düzenlediği meslek edindirme kursları sayesinde, iş arayanların vasıflarını geliştirmelerine de büyük katkıda bulunuyor. İşverenlerin sektör bazında ve meslek gruplarına göre ihtiyaç duydukları iş alanlarında, işçi bulmalarına yardımcı olmak için meslek edindirme kursları düzenleyen ESKAM, vasıflı elemanlar yetiştirerek yeni istihdam alanları oluşturuyor.

Rakamlarla ESKAM

2009 yılında başladığı hizmetlerine sektör ayırt etmeksizin her türlü iş kolunda istihdam sağlayan ESKAM; 11 yıllık karnesine 46.642 istihdam sığdırarak birçok yerel yönetime örnek oldu. ESKAM’ ın 2020 faaliyetleri sırasında, 4.199 kişi iş başvurusunda bulundu ve 2.257 kişi firma talepleri doğrultusunda vasıflarına uygun işlere yerleştirildi. ESKAM istihdam çalışmalarında 116 firma ile çalışırken istihdam alanı sağlayacak yeni saha taramalarıyla işveren talepleri için görüşmeler aralıksız olarak devam ediyor.

***

M. Tevfik Göksu kimdir?

1 Ocak 1966 tarihinde Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğan Göksu, ilkokulu Gölbaşı’nda, liseyi İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde tamamladı. Akademik çalışmalarını Sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Aktif siyasete erken yaşlarda başlayan ve yaşamı boyunca devam eden Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Millî Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1992’den 2000 yılına kadar Bağcılar Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Esenler Belediye Başkanı adayı gösterildi ve yüzde 48 oy oranıyla Esenler Belediye Başkanı seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar Belediye Başkanı adayı gösterilen Göksu, yüzde 62,7 oy oranıyla tekrar Esenler Belediye Başkanı olarak seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 65,48 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildi.

Günümüzde, Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilidir. SONAR araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre İstanbul’daki AK Parti Belediye Başkanları arasında en sevilen, en başarılı Belediye Başkanı olarak tespit edilmiştir.