Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler’deki kentsel dönüşüm sürecini tüm siyasi partilerin Esenler ilçe başkanlarıyla şeffaf şekilde paylaşıyor.

Çok riskli bir deprem bölgesinde bulunan binlerce yıllık İstanbul şehri, modern ve yüksek yapılaşmanın yoğunlaştığı son 50 yılda, depremlere karşı daha savunmasız bir form aldı.

İstanbul’daki deprem riskine karşı çok geniş çapta bilimsel çalışmalar yaparak alınacak önlemleri belirleyen AK Parti, bugün artık depreme karşı eylem zamanı olduğunun altını her fırsatta çiziyor.

Tüm partiler kentsel dönüşüm için seferber olmalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Grubu Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şehirdeki depreme dayanıksız yapıların insan hayatı için en büyük riski oluşturduğunu her fırsatta hatırlatarak kentsel dönüşümün hızla tamamlanması gerektiğini vurgulamasıyla tanınıyor.

Göksu şimdi, Esenler’deki riskli yapılarda yaşayan vatandaşlarımız için oluşturulan, daha güvenli ve daha modern konutlardan oluşan kentsel dönüşüm alanlarındaki süreçleri, Esenler’deki siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla da paylaşıyor.

Kentsel dönüşümün bir parti meselesi değil, partiler üstü bir hayat ve can meselesi olduğunun altını çizen bir duruşla kentsel dönüşüm çalışmalarına devam eden M. Tevfik Göksu, ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda da başkanlara bu konuda hassasiyet çağrısında bulundu.

Partilerin ilçe başkanları bir arada

Kentsel dönüşümün, tüm partilerin katılımıyla tartışılıp konuşulduğu toplantı 15 Temmuz Millet Bahçesi içerisindeki Şehir Düşünce Merkezi’nde gerçekleşti ve toplantıya Esenler Belediye Başkanı’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları ve Başkan Danışmanlarından oluşan Belediye Koordinasyon ekibi katıldı.

Toplantıda ayrıca AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, CHP İlçe Başkanı Bülent Ütebay, MHP İlçe Başkanı Suat Yılmaz, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Yılmaz Bilgin, İyi Parti İlçe Başkanı Şeh Ömer Kara, Hür Dava Partisi İlçe Başkanı Abdülkerim Ortaç, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Altaş, Türkiye Değişim Partisi İlçe Başkanı Şükrü Çapkan ve Demokrat Parti İlçe Başkanı Satılmış Kandemir de yer aldı.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, toplantıya katılan tüm parti yöneticilerine teşekkür ederken kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile resmi gazetede yayımlanan Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nden Akıllı Şehir Esenler’e, Esenler’deki kentsel dönüşüm çalışmalarından Güvenli Şehir Esenler’e kadar kentsel dönüşüm ana başlığı altındaki tüm konularda ilçe başkanlarına açıklamalarda bulundu.

Göksu, Esenler’de yürütülen diğer fiziki projeler hakkında da siyasi partilere bilgiler verdi ve özellikle kentsel dönüşüm konusunun partiler tarafından politize edilmemesini istedi. Kendilerinin kentsel dönüşümü bir can kurtarma meselesi ve partiler üstü bir girişim olarak değerlendirdiklerini belirten Göksu, diğer partilerden de bu konuda hassasiyet göstermelerini beklediklerinin altını çizdi.

Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi

Toplantıda, Esenler’i bir teknoloji üssü ve bilişim şehri haline getirecek ve Türkiye’nin Silikon Vadisi’ne dönüştürecek olan Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) konusunda Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat tarafından bir sunum yapılırken Güney ve Kuzey Rezerv Alanı’nda kurulacak Esenler Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin toplam 108 uygulamayı kapsadığı, dünyanın önde gelen teknoloji devlerinin burada çalışmalar yürüteceği, Esenler’de teknoloji koridorları açılacağı anlatıldı.

Belediye başkanıyla anında ve doğrudan iletişim

Toplantı sonunda Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, siyasi parti ilçe başkanlarından ilçede yürütülen çalışmalar konusundaki sorularını aldı ve tüm soruları tek tek cevaplandırdı. İlçe başkanlarına her zaman doğru bilgi ile siyaset yapmalarını tavsiyesini veren Göksu, “Telefonum 24 saat açık. Aklınıza takılan bir konu olduğunda her zaman arayabilir ve doğru bilgiye ulaşabilirsiniz” dedi.

Siyasi partilerin Esenler ilçe başkanları, düzenlenen bu bilgilendirici ve şeffaf toplantı için Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya teşekkür ettiler ve benzer toplantıların periyodik olarak yapılmasının faydalı olacağını kaydettiler. Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise bu tür bilgilendirme ve fikir alışverişi toplantılarının üç ayda bir planlanabilmesi için gerekli çalışmaları başlattı.

***

M. Tevfik Göksu kimdir?

1 Ocak 1966 tarihinde Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğan Göksu, ilkokulu Gölbaşı’nda, liseyi İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde tamamladı. Akademik çalışmalarını Sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Aktif siyasete erken yaşlarda başlayan ve yaşamı boyunca devam eden Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Millî Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1992’den 2000 yılına kadar Bağcılar Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Esenler Belediye Başkanı adayı gösterildi ve yüzde 48 oy oranıyla Esenler Belediye Başkanı seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar Belediye Başkanı adayı gösterilen Göksu, yüzde 62,7 oy oranıyla tekrar Esenler Belediye Başkanı olarak seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 65,48 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildi.

Günümüzde, Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilidir. SONAR araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre İstanbul’daki AK Parti Belediye Başkanları arasında en sevilen, en başarılı Belediye Başkanı olarak tespit edilmiştir.