Esenler Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Yeşilyurt Dalbastı Kiraz Festivali, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Festivalde dalbastı kirazı ile Malatya’nın lezzetli yöresel yemekleri damakları şenlendirirken vatandaşlar el ele verip halay çekti.

Malatya Konfederasyonu (MAKON), Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği, Malatya Yeşilyurt Dernekler Federasyonu ortaklığında ve Esenler Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Yeşilyurt Dalbastı Kiraz Festivali, renkli anlara sahne oldu. Yazın en sevilen meyvesi kiraza doyuran festivale, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun yanı sıra Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı İsmet Öztürk, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde gerçekleşen festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Festivalde halk müziği sanatçısı Selahattin Alpay, Elif Avcı ve yöresel sanatçılar sevilen parçaları seslendirerek vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Festivalde Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve protokol üyeleri vatandaşlara lezzetli kirazları ikram ederek hatıra fotoğrafları çektirdi. Çocukların da unutulmadığı festivalde pamuk şeker ve balon hediye edildi.

Doğduğumuz yeri unutmayalım

Festivalde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul’daki Malatyalıların en fazla Esenler’de yaşadığını ifade ederek “Biz öyle büyük bir coğrafyanın ve medeniyetin çocuklarıyız ki, bizim toprağımızın her bir bereketi, yeryüzünde insanlığın bereketi haline gelmiştir. Malatya’nın bereketi, Trabzon’un bereketi, Hakkâri ve Diyarbakır’ın bereketi, bu toprakların kendi ruhundan fışkıran her şey insanlığın önüne güzellikler olarak yansımıştır. Burada özellikle biz Esenler Belediyesi olarak bu festivallere çok önem veriyoruz. Bizler her birimiz Anadolu’nun değişik yerlerinden geldik. Biz Anadolu’nun değişik yerlerinden buralara gelirken endişelerle geldik ve kendimize şunu sorduk: Bu İstanbul bizi bağrına basacak mı? Ama bu İstanbul bize bağrını, yüreğini açtı. Bu İstanbul öyle bir İstanbul ki Hz. Peygamber’in övgüsüne mazhar olmuş, gizemli bir kent olarak bize bağrını açtı. İşte biz istiyoruz ki İstanbul’a gelen kardeşlerimiz doğdukları yeri unutmasınlar. Çünkü insan doğduğu yeri unutursa nereden geldiğini unutur” dedi.

Her zaman şükrediyoruz

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 27 yıldır Yeşilyurt’ta festival düzenlediklerini belirterek “İstanbul’da ilkini gerçekleştiriyoruz. Burada olan her bir hemşerimizin bir hikâyesi var. Onlar İstanbul’da Malatya’yı yaşıyor. Yıllar önce ataları, dedeleri aş için iş için geldiler. İş kurdular, iş sahibi oldular. İstihdam oluşturdular. Gerçekten burada da gururlandığımız çok güzel işler başardılar. Bizler de hemşerilerimizle her zaman gurur duyuyor ve yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Malatya’mız dünya kayısı başkenti. Evliya Çelebi yıllar öncesinden de bahsetmiş, Malatya’da 50 çeşit sebze meyve yetişiyor. Bunlar içerinde bölgemizde en fazla yetişen ikinci ürün kiraz. Böyle güzel toprakları, güzel suyu olan bir şehirdeyiz. Biz şehrin müdavimleri olarak her zaman şükrediyoruz. İstedik ki bunları Malatya severlerle, Malatyalı arkadaşlarımızla buluşturalım. Özellikle buradaki federasyonlarımız, derneklerimiz, iş adamlarımız şehrimizi tanıtmak için yanımızda oldular. Bu festival de çok güzel oldu. Festivalimiz için emekleri olan Tevfik başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.