Geri dönüşüm malzemeleri Esenlerli miniklerin hayal dünyasında birbirinden renkli kıyafetlere dönüştü. Tasarladıkları kıyafetlerin mankenliğini yaparak defilede sunan çocukların heyecanı görülmeye değerdi.

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Dede Torun Yaşam Merkezi, 4-6 yaş grubundaki Esenlerli çocukların evlerinde aileleriyle birlikte, “Sıfır Atık” projesine destek için geri dönüşüm malzemelerinden tasarladıkları kıyafetlerden oluşan bir “Geri Dönüşüm Defilesi” düzenledi. Çocuklar, atık poşet, kâğıt, plastik ve çeşitli malzemelerden birbirinden ilginç ve çevre dostu tasarımlar hazırladılar.

Esenler’in hayal gücü kuvvetli çocukları süper kahramanlardan astronata, Nasreddin Hoca’dan korsanlara kadar birçok özel tasarımla göz kamaştırdı. Evlerinde tasarladıkları kıyafetleri Dede Torun Yaşam Merkezi’nin bahçesinde hazırlanan özel sahnede jüri üyelerine tanıtan çocukların heyecanı yüzlerine yansıdı.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun da izlediği defilede birbirinden özel tasarımlar kıyasıya yarıştı. Zorlu jüri değerlendirmesi sonrasında Ahmet Eymen Candemir “Korsan” kostümüyle birinci olurken, Alperen Çalışkan “Alp” ile ikinci, Kadir Demir de “Astronat” kostümüyle üçüncü oldu. Birinciye bisiklet, ikinciye paten ve üçüncüye scooter, ilk 10’a giren çocuklara da akıl oyunları seti hediye edildi.

Geri dönüşüm defilesinin açılış konuşmasını yapan Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, “Bugün çocuklarınız ve siz aileleri yaptığınız çalışmayla, kullandığımız ürünlerin tekrar farklı şekillerde işimize yarayabileceğini gösterdiniz. Dünyada iklim değişikliğinin söz konusu olduğu bu zamanda çevreyi, doğayı ve yeşili koruma, yeşili artırma gibi zorunluluklarımızı yerine getirmeliyiz” dedi.

Doğaya karşı yapılan her yanlış cezasını bulur

“Doğa, kendisine yapılan yanlışı affetmez” diyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da konuşmasında, “Hayatta farkına varmadığımız, kıymetini bilmediğimiz önemli iki şey var; biri zaman ve sağlık, diğeri ise çevre. Geri dönüşüm konusunda büyük mesafeler kaydettik. Ev ev, kapı kapı dolaşarak çöpleriniz atık değildir, dönüştürebiliriz dedik. Türkiye’de şu anda toplanan çöpün yaklaşık olarak yüzde 10’unu ayrıştıran tek belediyeyiz. Doğaya karşı olan sorumluluklarımızın bilincindeyiz ve gerekeni fazlasıyla yapıyoruz. Doğa öyle ilginç bir şey ki, kendisine yapmış olduğunuz tahribatın intikamını mutlaka alır, bırakmaz” ifadelerini kullandı.

Bu defile büyük bir emek ürünü

Defileyi büyük ilgiyle izleyen Göksu, “Bu hazırlığı yapan öğretmenlerimize, yapılmasın katkısı olan siz annelerimize çok teşekkür ediyorum. Hepimiz evimizde bu duyarlılığı inşa edersek bütün insanlık için büyük bir katkıda bulunmuş oluruz. Çocuklar yürürken fark ettim, burada çok büyük bir emek ürünü var“ şeklinde konuştu.