Esenler Belediye Meclisi’nde, ilçede 2021 boyunca yapılan hizmetlerin ve sağlanan gelişmelerin ele alındığı Esenler Belediyesi 2021 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, geleceğe vurgu yaparak hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projeleri anlattı.

Esenler Belediye Meclisi, 6. Seçim Yılı 4. Dönem Nisan ayı Meclis Toplantıları’nın ikinci birleşimini tamamladı. Ayrıca Meclis üyeleri, Esenler Belediyesi’nin 2021 yılını kapsayan 2021 Faaliyet Raporu hakkında bilgi aldılar.

Esenler Belediyesi Meclis Salonu’nda, 1. Meclis Başkan Vekili Engin Aydoğan’ın başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından 2021 yılını kapsayan Yıllık Faaliyet Raporu’nun görüşülmesine geçildi.

2021 Faaliyet Raporu Esenler’deki yönetim başarısını bir kez daha gösterdi

Esenler Belediyesi 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nu, meclise Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu sundu. Ayrıca ‘Faaliyet raporları meclis çalışmaları içerisinde bizim için en önemlilerinden bir tanesidir’ diyerek konuşmasına başlayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “İlk olarak kendimizi muhasebeye tutarız. Ne yaptık, nereden geldik, nereye gidiyoruz… İnsanların bize emanet ettiği bu görevi hakkıyla yerine getirerek yapabildik mi ona bakarız. Her bir nesnesin ve varlığın mesuliyetini ve sorumluluğunu kendi üzerimizde hisseder ve ona göre de adım atarız. Bu sebeple Esenler’de geldiğimiz günden beri her gün bir ileriye giderek Esenler’i büyük hedeflere ulaştırdık. Bunun ispatı da seçimlerdir ”dedi.

Ürettiği çöpün %10’unu ayrıştırıp ekonomiye geri kazandıran tek belediye

‘Bugün faaliyet raporunda daha çok geleceğe vurgu yapan, Esenler’in geleceğini nereye taşımak istediğimize dair bir ufuk turu çizmek istiyorum’ diyen Başkan Göksu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bu çerçevede mevcut bir değerlendirmeyle başlamak istiyorum. İlk olarak mali yapıdan bahsetmek istiyorum. Esenler İstanbul’un 39 ilçesi içerisinde bütçe yönetimi en zorlu olan ilçelerden bir tanesidir. Bütçe rasyonalitesi ve yönetimi en yüksek ilçe Esenler’dir. Bütçe rasyonalitesi açısından Uluslararası Krediye Müracaat edebilecek ender ilçelerden bir tanesidir. Bir diğer önemli konu çevre. Çevre krizlerine karşı üzerimize düşenleri hızlandıracak bir gayretin içerisindeyiz. Şu anda Türkiye’de günlük ürettiği çöpün yaklaşık yüzde onunu ayrıştıran tek belediyeyiz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceği bizim için en önemli konulardan bir diğeridir. Her bir çocuğumuz için bir hizmet üretmek zorunluluğumuz olduğunun farkına vararak projeler üretiyoruz ve yapıyoruz. Esenler’de yüzde 74’ü ev hanımı olan kadınlarımızın sosyal ve kültürel hayat katılmaları, kendi aile ilişkilerini yönetmeleri açısından hem sosyal motivasyona,  hem de sosyal katılımı ihtiyacı karşılamak için merkezlerimizi hayata geçirdik. Kültürel etkinliklerimizle de İstanbul’un ortalamasının üstünde bir yol izliyoruz. Kültür ve eğitime çok önem veriyoruz. Esenler’de yeni 18 okul yapıyoruz. “

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm ve spor tesisleri başta olmak üzere Esenler’de hayata geçecek fiziki projeleri de anlattı.

Tevfik Göksu’nun konuşmasının ardından Esenler Belediyesi 2021 Faaliyet Raporu için oylama gerçekleşti. Ardından Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Esenler Belediyesi’nin yıllık faaliyet raporlarına bu linkten ulaşıp inceleyebilirsiniz.