A Haber’de canlı yayın konuğu olan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İBB’nin doğal gaz satışı yaparak halktan nasıl kazanç sağladığını anlattı. Göksu, canlı yayında İBB’nin gerçek yüzünü gösterdi.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, “halkçı” olduğunu iddia eden CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’un doğal gazı halka nasıl sattığını açıkladı.

A Haber’da canlı yayın konuğu olan Göksu, dünyada hızla artan enerji fiyatlarına rağmen devletin doğal gazı %75 oranında sübvanse ettiğini hatırlattı. Ancak buna rağmen İBB yönetiminin doğal gazı İstanbul halkına %23 kârla sattığını açıkladı. Göksu, halkçı olduğunu iddia eden partinin, dogal gaz hizmetini kazanca dönüştürdüğünü vurguladı. Bunun, CHP’nin gerçek yüzü olduğunun altını çizdi.

Ayrıca, bu 4 ay için bu %23’ten vazgeçmeleri için İBB yönetimine teklif yaptıklarını söyledi. Ancak İBB yönetiminin kazanç sağlamayı her şeyin üzerinde tuttuğunu belirtti.

Halka doğal gaz satarak kar eden halkçı parti

Ardından, Göksu konuşmasına şöyle devam etti: “ Şu anda İstanbullular, evlerinde kullandıkları doğal gazın her 100 lirasında İBB’ye 23 lira kâr ödüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’na da burada çağrıda bulunuyorum. Ayrıca, mecliste de çağrıda bulundum. Eğer gerçekten halka ucuz imkân sunmak istiyorsanız, hemen bu %23 kârdan vazgeçin dedim. En azından bu dört ay vazgeçin dedim. Yani, Ocak, şubat, mart, nisan. Bu yoğun dönemlerde vazgeçin. Çünkü, siz halkçısınız ya… Şimdi devlet elektrikte %50 sübvansiyon yapıyor. Doğal gazda %75 sübvansiyon yapıyor. Oysa siz devletin %75 sübvanse ettiği doğalgazdan %23 kâr elde ediyorsunuz. Dünyanın bu kadar karışık olduğu bir dönemde devlet halkın zarar görmemesi için gayret ediyor. Ama siz neden gayret ortaya koymuyorsunuz?”

Ayrıca Göksu, canlı yayın sırasında, İstanbul halkını zor durumda bırakan İBB uygulamalarını da detaylıca açıkladı. İETT’nin durumu, İBB’nin suya %90 oranında zam yapmak istediğini vurguladı. Belediyenin İstanbul Dolmabahçe’deki yüzlerce asırlık çınarın tedavi masrafını ödemek istemediğini açıkladı. Ağaçları kurtarmak yerine asırlık ağaçları gizlice kesme operasyonunun arka planını anlattı. İBB’nin metro inşa etmek yerine, metro inşa etmemek için bulduğu bahaneleri halka açıkladı. Ayrıca Göksu, canlı yayın sırasında CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu’nun reklam ajanslarıyla yaptığı şovlarda İstanbul halkına anlatılmayan gerçekleri detaylarıyla ortaya koydu.

İmamoğlu asırlık çınar ağaçlarını neden kesti?

Göksu, İstanbul Dolmabahçe’de yer alan ağaçların akıbetine de detaylıca değindi. Dolmabahçe’nin sembolü haline gelmiş yüzlerce yaşındaki çınar ağaçlarının neden acımasızca kesildiğini de açıkladı.  Ayrıca, 112 çınar ağacının hastalandığını ancak kesilmesinin gerekli olmadığının altını çizdi. Fakat İBB Başkanı CHP’li İmamoğlu’nun 112 ağacın tedavi masrafını karşılamamak için yüzlerce yaşındaki bu ağaçları hiç acımadan kökünden kestiğini açıkladı.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun canlı yayın kaydını aşağıdan izleyebilirsiniz.