Esenlerli gençler, Sultan Abdülhamid Han için vefatının 104. yılında düzenlenen “Sultan Abdülhamid’i Anma ve Anlama” programına yoğun ilgi gösterdi.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün gençlere yönelik düzenlendiği “Sultan Abdülhamid’i Anma ve Anlama” programı, Oruç Reis Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşti.

Programa; Sultan Abdülhamid Han’ın 4. kuşak torunu Nurhan Osmanoğlu, tarihçi yazar Dr. Ahmet Anapalı ve onur konuğu Osmanlı hanedan ailesi reisi Sultan Abdülhamid Han’ın 3. kuşak torunu Şehzade Harun Osmanoğlu Efendi katıldı.

Sultan Abdülhamid Han Osmanlı’yı tekrar güçlendirdi

Program, hanedan reisi Şehzade Harun Osmanoğlu’nun duasıyla başladı. Tarihçi Ahmet Anapalı, Sultan Abdülhamid Han yönetiminin zor durumda olan Osmanlı maliyesini uyguladığı siyasi ve ekonomik politikalarla 33 yıl boyunca nasıl ayakta tuttuğunu, kimlere karşı nasıl mücadele ettiğini, Doğu ve Batı arasındaki ilişkiyi nasıl dengelediğini, nasıl bir denge politikası izlediğini anlattı. Sultan Abdülhamid Han’ın 4. kuşaktan torunu olan Nurhan Osmanoğlu ise hanedan sürgününden sonra hanedan ailesinin yaşadığı sıkıntıları, hissettikleri memleket hasretini ve Türkiye’ye döndükten sonra yaşadıklarını gençlerle paylaştı.

Nurhan Osmanoğlu’nun dedesinin ve babasının aile içerisinde anlattığı hikâyelere de yer verilen program, Sultan Abdülhamid Han için okunan dualarla sona erdi.

***

M. Tevfik Göksu kimdir?

1 Ocak 1966 tarihinde Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğan Göksu, ilkokulu Gölbaşı’nda, liseyi İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde tamamladı. Akademik çalışmalarını Sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Aktif siyasete erken yaşlarda başlayan ve yaşamı boyunca devam eden Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Millî Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1992’den 2000 yılına kadar Bağcılar Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Esenler Belediye Başkanı adayı gösterildi ve yüzde 48 oy oranıyla Esenler Belediye Başkanı seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar Belediye Başkanı adayı gösterilen Göksu, yüzde 62,7 oy oranıyla tekrar Esenler Belediye Başkanı olarak seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 65,48 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildi.