İstanbul’da günlerdir meteoroloji raporlarında uyarısı yapılan kar yağdı ve daha fırtınanın ilk saatlerinde İBB hizmetleri çöktü. Bir fırtınayla devre dışı kalan ve İstanbul halkına hizmet götürebilmekten aciz bir yönetim basiretsizliği sergileyen CHP’li İBB’nin aksine Esenler Belediyesi yollarda mağdur olan İstanbul halkına kapılarını açtı.

İstanbul, günlerdir meteorolojiden yapılan uyarılarla, kar yağışını bekliyordu. İstanbul halkı da tüm bu erken uyarıların ardından CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gerekli tüm önlemleri aldığını, şehirde hayatın aksamadan sürmesi için gerekli hazırlıkları yaptığını düşündü.

Ancak fırtınanın başladığı ilk anlardan itibaren anlaşıldı ki, şehri kar fırtınasından korumak için görev yapacak kar küreme araçlarının ve İBB iş makinelerinin daha kendileri karlı yollara karşı hazırlıksız durumdalar. Şehrin pek çok noktasında, zincir takmadan kar küremeye çıktığı için olduğu yerde patinaj çeken CHP’li İBB kar küreme araçları halkın alay konusu oldu.

CHP’li İBB’nin bu basiretsiz belediyecilik anlayışının sonuçları ise İstanbul halkı için çok ağır oldu. Yolları açık tutmayı başaramayan, kendi kar küreme araçlarını bile buzlanmış yollarda mahsur bırakan İBB sonunda tam anlamıyla çöktü ve şehrin ana arterlerini kaplayan birkaç santim kar ulaşımı felç etmeye yetti. Yollarda kalan araçlar tüm trafiği kitledikten sonraysa, İstanbul halkı CHP’nin basiretsiz belediyeciliğinin elinde adeta bir doğal afet yaşadı.

Esenler Belediyesi tüm iş makineleriyle gün boyunca yolları açmak için çalışırken, ilçeden geçen ancak daha fazla yol gidemeyeceğini anlayan vatandaşlara da belediyeye ait binalarda sıcak ve güvenli konaklama hizmeti sundu.

Belediyemiz Esenler’den geçen yayalara, araçlara ve toplu taşıma araçlarına sıcak çorba ikramı da yaptı.

Kar yağdı Esenler Belediyesi İstanbul’un yardımına koştu

Belediyemiz, evlerine ulaşamayacak durumda olan vatandaşlarımız için Esenler Belediyesi’ne ait Esenler Gençlik Merkezi’ni açtı. Misafirlerimize sıcak battaniyeler ve montlar verildi. Herkese sıcak yemekler ve çorbalar ikram edildi. Böylece CHP’li İBB’nin çöktüğü bu zor gecede, kar mağduru yolculara, yollar açılana kadar güven içinde konaklayabilecekleri sıcak bir tesis sunuldu.

Belediye ekiplerimiz ayrıca Esenler’de acil olarak hastaneye yetişmek isteyen ancak hava koşulları nedeniyle evden çıkamayan hastaları da belediyeye ait araçlarla hastaneye yetiştirmek için seferber oldu.

Belediye kurumları, en basit tanımıyla, halkına yağmur, kar gibi doğa olaylarında hizmet vermek, şehrin düzenli işleyişini temin etmek için çalışan yapılardır. Oysa, en temel görevini bile icra etmekten aciz olan CHP’li İBB yönetiminin bu basiretsizliğini İstanbul halkı asla unutmayacak.

CHP’li İBB yönetiminin İstanbul’a yaşattığı bu ibretlik afet nedeniyle halkımızın daha fazla mağdur olmaması için, Esenler Belediyesi ekiplerimizle sabaha kadar ilçemizde görevimizin başındaydık. Bu zor gecede tüm ekiplerimiz ve tüm belediye imkanlarımızla halkımıza hizmet götürmek için çalıştık.

İstanbul halkına geçmiş olsun.

 

 

 

***

M. Tevfik Göksu kimdir?

1 Ocak 1966 tarihinde Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğan Göksu, ilkokulu Gölbaşı’nda, liseyi İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde tamamladı. Akademik çalışmalarını Sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Aktif siyasete erken yaşlarda başlayan ve yaşamı boyunca devam eden Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Millî Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1992’den 2000 yılına kadar Bağcılar Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Esenler Belediye Başkanı adayı gösterildi ve yüzde 48 oy oranıyla Esenler Belediye Başkanı seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar Belediye Başkanı adayı gösterilen Göksu, yüzde 62,7 oy oranıyla tekrar Esenler Belediye Başkanı olarak seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 65,48 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildi.