2021’in Anneler Günü, dünyayı sarsan pandemi nedeniyle zor şartlar altında geçerken Esenler Belediyesi, hastanelerde tedavi gören anneleri bu özel günde yalnız bırakmayarak moral desteği verdi.

2020 ve 2021 tüm dünya için hastalıklarla mücadele edilen çok zor bir dönem olarak insanlık tarihinde yerini aldı. Bu yılın Anneler Günü ise pandeminin ilerlemesini engellemek için uygulanan tam kapanma dönemine denk geldi ancak Esenler Belediyesi hastanelerimizde çeşitli hastalıklar nedeniyle yatmak zorunda olan annelerimizi yalnız bırakmadı ve Anneler Günü’nü çeşitli hediyelerle kutlayarak şifa arayan annelerimize moral desteği verdi.

Mehmet Tevfik Göksu ve Esenler Belediyesi, annelerin yanında olduklarını bir kez daha hatırlattı

Hastaneleri ziyaret eden Esenler Belediyesi ekipleri, tedavi gören 500’den fazla anneye Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun selamlarıyla çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.

Annelere hediyeleri takdim eden Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Koordinatörü Sevilay Acar, “ Esenler Belediyesi olarak kadınlarımızın her alanda özellikle de böyle özel gününde yanındayız. Esen Bebe projemiz kapsamında annelerimize belediye başkanımızın selamını ileterek hem yeni bebeklerimizin ilk hediyesini vermiş olduk hem de Anneler Günü’nü kutlamak için kendilerine çiçek verdik. Her süreçte kadın, aile ve çocukla ilgili olarak annelerimizi ve halkımızı destekleyecek çalışmaları yapmaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya teşekkür eden ve üçüncü çocuğunu kucağına alan Gülsüm Akıncı, “Tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun. Buradan başkanımızın da bayramını kutluyoruz. Ziyaret ederek destek verdikleri için teşekkür ederim” dedi.

İkinci çocuğunu kucağına alan anne Birgül Dağdagez ise “Ramazan ayında doğduğu için çocuğumuzun ismini Ramazan Efe koyduk. Allah razı olsun, mutlu ettiniz beni” diyerek duygularını dile getirdi.

Minik eller annelerine hediyeler hazırladı

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Minik Eller İş Başında” yarışması için hazırladığı Anneler Günü mesajı videosuyla birinci olan 5 yaşındaki Yağmur Aslan’a hediye tablet, annesine de çiçek takdim edildi.

Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun çabalarıyla, Esenler Belediyesi’nde uzun yıllardır anneler için eğitim ve destek projeleri yürütülüyor. Çok sayıda annemiz bu projelerde sağlıklı çocuklar yetiştirebilmek için çok önemli eğitimler alıyor ve hem kendileri hem de aileleri için daha sağlıklı ve konforlu bir yaşam kurmak için ilk adımı atıyorlar.

***

M. Tevfik Göksu kimdir?

1 Ocak 1966 tarihinde Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğan Göksu, ilkokulu Gölbaşı’nda, liseyi İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde tamamladı. Akademik çalışmalarını Sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Aktif siyasete erken yaşlarda başlayan ve yaşamı boyunca devam eden Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Millî Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1992’den 2000 yılına kadar Bağcılar Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Esenler Belediye Başkanı adayı gösterildi ve yüzde 48 oy oranıyla Esenler Belediye Başkanı seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar Belediye Başkanı adayı gösterilen Göksu, yüzde 62,7 oy oranıyla tekrar Esenler Belediye Başkanı olarak seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 65,48 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildi.

Günümüzde, Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilidir. SONAR araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre İstanbul’daki AK Parti Belediye Başkanları arasında en sevilen, en başarılı Belediye Başkanı olarak tespit edilmiştir.