Bu yıl ikincisi düzenlenen Esenler Film Günleri, Türk sinemasının usta oyuncusu Hülya Koçyiğit, İranlı ünlü oyuncu Homayoun Ershadi ve sinema eleştirmeni Burçak Evren’e takdim edilen onur ödülüyle açıldı.

Esenler’de kültür-sanat sezonu tüm hızıyla devam ederken bu yıl ikincisi düzenlenen Esenler Film Günleri etkinliği büyük ilgi görüyor.

Bu yıl göç temasını işleyecek olan etkinliğin açılışında 200’e yakın filmiyle Türk sinemasının gönüllere taht kuran usta oyuncusu Hülya Koçyiğit’e onur ödülü takdim edildi.

Etkinlikte ayrıca, İranlı usta oyuncu Homayoun Ershadi ve sinema eleştirmeni Burçak Evren de onur ödülü aldı.

Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Av. Umut Özkan ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Hülya Koçyiğit filmlerinden şarkılar

Etkinlikte ayrıca sevilen ses sanatçımız Melihat Gülses, Hülya Koçyiğit’in filmlerinde kullanılmış ünlü şarkılardan oluşan bir konser vererek Esenler halkına güzel saatler armağan etti.

Açılış sırasında bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise ilçeyi bir kültür sanat merkezine dönüştürmek için yaptıkları çalışmaların aynı zamanda ilçedeki suç oranlarını da azalttığının altını çizdi: “Bugün geleneksel hale gelecek film günlerimizin ikincisini yapıyoruz. Sinemanın hayatımızda çok farklı bir yönü var. Kendi hikâyemizi bulduğumuz baştan sona bir daha yaşadığımız hafızayı, dünü, bugünü bide geleceği gösteriyor. Sinema, dünümüzü, bugünümüzü ve yarınımızı işaret ediyor. Aslında çok boyutlu ilginç bir kamera, hayatın içine dokunan, ruh taşıyan farklı bir sanat.

Hülya Koçyiğit dediğiniz zaman kimimizin aklına annesi, kimimizin aklına kardeşi gelir. Koçyiğit’in hangi filmini izlerseniz izleyin, hayatınızın bir parçasını bulmamanız mümkün mü? Ya hüznü ya mutluluğu ya acıyı ya da sevinci bulursunuz. İşte bir şey bulduğumuz sinema bugün geçmiş ve gelecek arasında köprü olmada önemli bir iletişim mekanizmasıdır. Esenler halkı, beyaz perdede dünü, bugünü ve yarını görsün, yaşadıkları toprağın farkına varsın, hikâyesini öğrensin istedik. Bu nedenle film günlerini düzenliyoruz.”

“Dilerim bu ilçenin insanları da hep bahtiyar olur”

Onur ödülünü Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun elinden alan usta oyuncu Hülya Koçyiğit de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya kültür ve sanata olan saygısı ile özverisinden dolayı teşekkür ediyorum. Sinema günleri, dilerim sonsuza kadar var olur. İnşallah bu ilçenin insanları da hep bahtiyar olur” ifadelerini kullandı. Burçak Evren ise “Yıllar yıllar önce ben gençken İstiklal Caddesi’nde yaşlı bir adam Rüya Sineması’nın önünde sabahtan akşama kadar hep aynı şeyi söylerdi: ‘Film başlıyor!’ O film hiç bitmez hep başlardı. Dilerim ki bu film günleri de hiç bitmesin, hep başlasın. Çünkü film festivalleri para kazanmaz ama bulunduğu coğrafyaya parayla satın alamadığınız her bir güzelliği getirir.”

İranlı usta oyuncu Ershadi ise şunları kaydetti: “Burada olmaktan ötürü çok mutluyum. Bu zamana kadar çok fazla festivale gittim. Küçük festivalleri büyük festivallere tercih ediyorum. Çünkü buraya gelen insanlar film için geliyorlar, aktörler için gelmiyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta belediye başkanına teşekkür ediyorum. Çünkü hiçbir belediye başkanından böyle bir destek görmedim bu zamana kadar.”

 

 

 

***

M. Tevfik Göksu kimdir?

1 Ocak 1966 tarihinde Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğan Göksu, ilkokulu Gölbaşı’nda, liseyi İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde tamamladı. Akademik çalışmalarını Sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Aktif siyasete erken yaşlarda başlayan ve yaşamı boyunca devam eden Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Millî Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1992’den 2000 yılına kadar Bağcılar Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Esenler Belediye Başkanı adayı gösterildi ve yüzde 48 oy oranıyla Esenler Belediye Başkanı seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar Belediye Başkanı adayı gösterilen Göksu, yüzde 62,7 oy oranıyla tekrar Esenler Belediye Başkanı olarak seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 65,48 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildi.

Günümüzde, Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilidir. SONAR araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre İstanbul’daki AK Parti Belediye Başkanları arasında en sevilen, en başarılı Belediye Başkanı olarak tespit edilmiştir.