BENGÜTÜRK kanalının ilgiyle takip edilen haber programı Düşünce Haritası’nın bu haftaki konuğu Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Meclis Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu oldu. Göksu, canlı yayında İstanbul Belediyesi’nin son durumu hakkında önemli açıklamalar yaptı.

15 milyondan fazla insanımızın yaşadığı, Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul; CHP’li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yönetildiği 3 yıllık dönemde, tüm kaynakları tüketilerek 20 yıldır görmediği sorunlarla yeniden karşılaşmaya başladı.

Düşünce Haritası programı canlı yayınında İstanbul’un gerçekleri

BENGÜTÜRK TV kanalının ilgiyle izlenen haber programı Düşünce Haritası’nda canlı yayına konuk olan Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İstanbul’un içine düştüğü açmazın perde arkasını detaylarıyla anlattı.

İstanbul Belediye Başkanı olmadan önce İBB yönetiminin borçlanmasını eleştiren ve İstanbul için “nimet, nimet!” ifadesini kullanan CHP’li Ekrem İmamoğlu, şehri büyük bir borç batağına saplamış durumda.

İstanbul’u borçlandırmak ihanettir dediler ve şehri borca batırdılar

M. Tevfik Göksu, canlı yayında, şehir yönetiminin mali yapısını kontrol altında tutamayan İmamoğlu’nun, muhalefetteyken İstanbul’u borçlandırmanın “ihanet” olduğunu dile getirirken, göreve gelir gelmez şehri büyük bir borç batağına soktuğunu hatırlattı.

AK Parti yönetimi döneminde 30 yıla yayılmış ve şehrin kendi kaynaklarıyla çok kolayca ödenecek  bir mali yapıya oturtulan toplamda 29 milyar liralık borcun; İmamoğlu döneminde kısa vadeli ve yüksek faizli borçlarla 43 milyar liraya çıktığının altını çizen Göksu, İstanbul’un artık mali olarak yönetilemez duruma geldiğini tüm Türkiye’ye duyurdu.

Göksu, bu rakamların da 2020 yılına ait olduğunu ve 2021 rakamlarındaki vahameti, 25 Kasım 2021’de yapılacak İBB meclis toplantısındaki konuşmasında açıklayacağını da beyan etti.

BENGÜTÜRK TV’de canlı olarak yayınlanan programı aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

 

 

 

***

M. Tevfik Göksu kimdir?

1 Ocak 1966 tarihinde Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğan Göksu, ilkokulu Gölbaşı’nda, liseyi İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde tamamladı. Akademik çalışmalarını Sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Aktif siyasete erken yaşlarda başlayan ve yaşamı boyunca devam eden Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Millî Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1992’den 2000 yılına kadar Bağcılar Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Esenler Belediye Başkanı adayı gösterildi ve yüzde 48 oy oranıyla Esenler Belediye Başkanı seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar Belediye Başkanı adayı gösterilen Göksu, yüzde 62,7 oy oranıyla tekrar Esenler Belediye Başkanı olarak seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 65,48 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildi.

Günümüzde, Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilidir. SONAR araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre İstanbul’daki AK Parti Belediye Başkanları arasında en sevilen, en başarılı Belediye Başkanı olarak tespit edilmiştir.