15 Temmuz Millet Bahçesi içerisinde yer alan Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı, Esenlerli hanımlarımızın sosyal hayatına zenginlik katıyor. Hanımlar Konağı, atölyeler, seminerler, kurslar ve sosyal etkinliklerle kadınlarımızın kişisel gelişimine önemli bir katkı sağlıyor.

Yapımı 2020’de tamamlanan Hanımlar Konağımız, 1000 kişilik kapasitesiyle Esenlerli hanımlarımıza önemli bir hizmet sunuyor.

873 metrekare kapalı alanın yanı sıra geniş bahçesi ile bu konakta hanımlarımızın kültür-sanat, beceri, bilişim ve istihdam alanlarında gelişimleri desteklenecek, aile danışmanlığı, kafeterya, anne çocuk kitaplığı, seminer/sohbet, kreş/çocuk etkinlik alanı ile psikososyal gelişimlerine katkı sağlanacak.

Hanımlar Konağı, Esenler kadınlarının yaşamına yeni renkler katacak

İstihdama destekli eğitimler ve kooperatif hizmeti ile katılımcıların aile bütçelerine ekonomik katkı yapması da sağlanacak. Hanımlar Konağı’nın kapısı tüm Esenlerli ev hanımlarına açık olacak.

Toplamda 9 bölümden oluşan Hanımlar Konağı’nın içinde kadınlarımızın sosyal ve kültürel etkinliklere katılmasını sağlayacak alanlar bulunuyor:

Kreş ve Çocuk Etkinlik Alanı, Anne-Çocuk Kitaplığı, Seminer ve Sohbet Salonu, Aile Danışmanlığı Merkezi ve kafeteryanın yanında ayrıca kadınlarımız için Teknoloji Atölyesi, Beceri Atölyesi, Sanat Atölyesi ve Mutfak Atölyesi de yer alıyor.

***

M. Tevfik Göksu kimdir?

1 Ocak 1966 tarihinde Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğan Göksu, ilkokulu Gölbaşı’nda, liseyi İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde tamamladı. Akademik çalışmalarını Sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Aktif siyasete erken yaşlarda başlayan ve yaşamı boyunca devam eden Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Millî Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1992’den 2000 yılına kadar Bağcılar Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Esenler Belediye Başkanı adayı gösterildi ve yüzde 48 oy oranıyla Esenler Belediye Başkanı seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar Belediye Başkanı adayı gösterilen Göksu, yüzde 62,7 oy oranıyla tekrar Esenler Belediye Başkanı olarak seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 65,48 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildi.

Günümüzde, Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilidir. SONAR araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre İstanbul’daki AK Parti Belediye Başkanları arasında en sevilen, en başarılı Belediye Başkanı olarak tespit edilmiştir.