Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kültür sanat sezonunu her yıl olduğu gibi bu yılda tarihimizdeki önemli şahsiyetlere atfedildiğini söyledi. Göksu, Buhûrîzâde Mustafa Itrî Kültür Sanat Sezonu ile şehrin müziğe doyacağını ifade etti.

Yeni Şafak Gazetesi’nden Sevda Dursun’a konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yeni dönem kültür sanat sezonuyla gençlerin kendi kültürel değerleriyle bağlarını devam ettirebilmelerini hedeflediğini söyledi.

Göksu, “Bu sene Buhurizade Mustafa Efendi’ye atfediyoruz, namı diğer Itri. Salat-ı Ümmiye ve Salavat-ı Şerif gibi makamları bize hediye eden kişi. Esenler’de yaklaşık 120 bin öğrenci var. Okullarda, sokakta, salonlarda Itri ile ilgili etkinlikler yapılacak. Bu akşam Meclis Başkanımız Numan Kurtulmuş’un katılımıyla Itri sezonunu açacağız. Esenler, bu kültür sezonunda müziğe doyacak diyebilirim” dedi.

“Salon doluluk oranı en yüksek belediyeyiz”

Göreve geldiğinde kültürel etkinlikler için 250 koltuk olduğunu şimdi ise 10 bin koltuğu geçtiğini ifade eden Göksu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim etkinlik kapasitemiz çok yüksek. İstanbul’da kültürel etkinliklerde salon doluluk oranı en yüksek belediyeyiz. Aynı zamanda kültür etkinliklerimize sadece salonlarda değil, Şehir Ekranı, Radyo Esenler gibi mecralarda da dijital olarak ulaşma şansımız var. Kültür bir taraftan kendi değerini inşa ederken, öbür taraftan da bir farkındalık oluşturuyoruz. Önce mekânı değiştirdik, daha sonra insanı kültürel olarak ihya ettik. Siz mekânı hazır hale getirdikten sonra sıra içeriğe geliyor. İçerikteki en kıymetli şey, yaşadığınız şehrin sosyolojisidir. Sosyolojiyi iyi bilirseniz, içeriği de ona göre belirlersiniz.”

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.