Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 2021 Ramazan ayı içerisinde ilçede düzenlenecek Ramazan etkinlikleri ve programları hakkında açıklama yaptı.

2020 yılında başlayan Covid-19 pandemisi 2021’de de bulaştırıcılığını devam ettirdiği için halkımızın sağlığını ön planda tutarak hazırlanan özel ramazan etkinlikleri, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu tarafından basına tanıtıldı.

Tüm halkımızı kaynaştıran, küsleri barıştıran ve topluma önemli bir moral desteği sağlayan Ramazan ayındaki güzel geleneklerimizi; sevdiklerimizin, ailelerimizin, komşularımızın ölümcül bir virüsle enfekte olmasına fırsat vermeden yaşayabilmek için Esenler Belediyesi yeni çözümleri hayata geçiriyor.

Ramazan Arınmaktır

Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, daha sağlıklı ve güvenli bir Ramazan geçirebilmek için “Ramazan Arınmaktır” teması ile hazırladıkları Ramazan uygulamalarını şöyle anlattı:

Kardeşlik ve paylaşma ayı Ramazan’da bu yıl da Esenler’de başta yaşlılar, engelliler ve ihtiyaç sahipleri olmak üzere yiyecek ve giyecek yardımları yapılacak. ‘Askıda Ekmek’ ile Esenliler ekmeğini paylaşacak. EDİM Kart ile ihtiyaç sahipleri İyilik Marketi’nden ücretsiz olarak ihtiyaçlarını giderecek. Ramazan’ın ilk günü geleneksel çocuk iftarı, Zoom uygulaması üzerinden çevrim içi gerçekleştirilecek. Her gün dopdolu içeriklerin dijital platformlardan buluşturulacağı etkinliklerle vatandaşlar, Ramazan heyecanını doyasıya yaşayacak.

“Burada Esenler’de çok klasik hale gelmiş olan Eve Teslim İftar, Alo İftar gibi programlarımızın yanı sıra farklı programlarımız vardı. Şimdi pandemi dolayısıyla bunları farklı bir konsepte çevirerek biz istedik ki Esenler’de gerçekten iftar sofrasını birlikte kuracağımız kardeşlerimiz için, evlerinde kendilerini yemek yapabilecek durumda olanlara erzaklarını verelim. Ramazan boyunca evinde hangi yemeği yapmak istiyorsa biz onların erzaklarını teslim edelim. Et ve değişik donanımlarıyla gördüğünüz gibi bütün bakliyatı verelim. Şu anda ihtiyaç haline gelen maalesef Çölyak hastaları gibi özgün ve nadir hastalıkları taşıyanlarımızın da birtakım ihtiyaçların karşılanması için glütensiz gıdalardan oluşan özel bir koli hazırladık. Çocuklarımız için özel bir şey hazırladık. Evinde çocuğu olan, çok sayıda çocuğu olan ailelerimizin Ramazan mutluluğu ayrı bir şekilde yaşasın diye ‘Kutu Kutu Mutluluk’ diye bir şey hazırladık. Allah nasip ederse Salı günü 30 bin çocuğumuza Ramazan’ın ilk günü buluşması adına özel hediyeler dağıtacağız”

Göksu Ramazan etkinliklerini dijitale taşıdı

2021 Ramazan ayı için, Covid-19 riski nedeniyle tüm etkinlikleri dijital platformlardan yayınlayacak olan belediyenin bu uygulamasını da Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu şöyle anlattı:

“Ramazan’da en önemli etkinliklerden biri meydan etkinlikleriydi, bu yıl bu etkinlikleri yapamayacağız ancak aynı etkinlikleri eve taşıyoruz, yani o meydanda görmüş olduğunuz bütün etkinlikleri dijital ekranlarımızda, şehir ekranımızda, Radyo Esenler’de diğer sosyal medya mecralarımızın hepsinde bunları canlı canlı yaşayacağız. Yapmış olduğumuz bütün etkinliklerimizde programlarımıza katılanlara da özel çekilişlerle, özel hediyeler de takdim edeceğiz. Burası EDİM (basın toplantısının düzenlendiği market) yani Esenler’in iyilik kapısı, bu markette gördüğünüz gibi her şey var ama bu markette bir şey yok, bu markette para yok. Bu markette para geçmiyor. EDİM kartımız var ve bizler değişik zamanlarda yardıma ihtiyacı olan ailelerimize bu kartı veriyoruz, ailece beraber gelip bu marketten istedikleri ürünleri alabiliyorlar.”

Ramazan etkinliklerini dijital olarak takip etmek için:

https://esenler.bel.tr/

***

M. Tevfik Göksu kimdir?

1 Ocak 1966 tarihinde Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğan Göksu, ilkokulu Gölbaşı’nda, liseyi İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde tamamladı. Akademik çalışmalarını Sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Aktif siyasete erken yaşlarda başlayan ve yaşamı boyunca devam eden Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Millî Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1992’den 2000 yılına kadar Bağcılar Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Esenler Belediye Başkanı adayı gösterildi ve yüzde 48 oy oranıyla Esenler Belediye Başkanı seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar Belediye Başkanı adayı gösterilen Göksu, yüzde 62,7 oy oranıyla tekrar Esenler Belediye Başkanı olarak seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 65,48 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildi.

Günümüzde, Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilidir. SONAR araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre İstanbul’daki AK Parti Belediye Başkanları arasında en sevilen, en başarılı Belediye Başkanı olarak tespit edilmiştir.