Deniz salyası olarak bilinen müsilaj, bugünlerde bütün Marmara’yı felaket boyutunda rehin alırken bu felaketi önleyebilecek çok önemli bir arıtma tesisine İmamoğlu’nun ne yaptığına bakın!

Müsilaj yani deniz salyası, tüm Marmara Denizi için bir felakete dönüşmüş durumda. Kontrol edilemez şekilde hızla büyüyen müsilajın önüne geçebilecek ve denizin kirlenmesini önleyecek çok önemli bir yatırım AK Parti İBB Başkanlığı döneminde hazırlanmış ve temel atma konumuna kadar getirilmişti.

Müsilaj karşısındaki en ciddi önleme gerek yokmuş!

Ancak 2019 yılında İstanbul Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun ilk iptal ettiği projelerden biri bu oldu. İmamoğlu, Marmara Denizi’ne ulaşan atık suyun içilebilir su derecesinde temizleneceği Silahtarağa İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin inşasını iptal etti.

Üstelik, bir de bu iptali şov haline dönüştürdü ve “Temel Atmama Töreni” adı altında bir tiyatro ile Marmara Denizi için hayati derecedeki önemli bu tesisin “gereksiz” olduğunu açıkladı.

Fakat bu sırada kameralar da oradaydı ve bu saçma sapan töreni baştan sona kaydederek bugün Marmara Denizi’nin kaderini değiştirecek bir tesisinin İmamoğlu tarafından nasıl alaya alındığı, nasıl küçümsendiği, nasıl “gereksiz” görüldüğü ve nasıl iptal edildiği saniye saniye tarihe not düşüldü.

İmamoğlu’nun, tüm Avrupa genelindeki en büyük arıtma tesisini nasıl yok ettiğini ve Marmara’ya temiz su akışını nasıl gereksiz gördüğünü aşağıdaki tweet’lerde ibret belgesi olarak izleyebilirsiniz.

 

 

 

***

M. Tevfik Göksu kimdir?

1 Ocak 1966 tarihinde Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğan Göksu, ilkokulu Gölbaşı’nda, liseyi İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde tamamladı. Akademik çalışmalarını Sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Aktif siyasete erken yaşlarda başlayan ve yaşamı boyunca devam eden Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Millî Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1992’den 2000 yılına kadar Bağcılar Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Esenler Belediye Başkanı adayı gösterildi ve yüzde 48 oy oranıyla Esenler Belediye Başkanı seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar Belediye Başkanı adayı gösterilen Göksu, yüzde 62,7 oy oranıyla tekrar Esenler Belediye Başkanı olarak seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 65,48 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildi.

Günümüzde, Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilidir. SONAR araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre İstanbul’daki AK Parti Belediye Başkanları arasında en sevilen, en başarılı Belediye Başkanı olarak tespit edilmiştir.